Välkommen till AV-Line

Vi erbjuder spetskompetens och helhetslösningar inom elinstallationer, kommunikation och nätverk, säkerhet och övervakning samt avancerade AV- installationer. Alltid med rätt kvalitet i rätt tid för att säkerställa 100% kundnöjdhet.

Ny AV-teknik för ökad möteskraft hos Åhlens

27 Mar 2024

En Åhlensbutik

AV-line har på uppdrag av Åhlens installerat ny AV-teknik på deras huvudkontor för att förenkla distansmöten.

Den teknik som använts tidigare vid videkonferenser var en lösning som speglade datorns bild till skärm där ljudupptagningen bestod av en enkel mikrofon. Nu efterfrågades en smidig lösning som bland annat inkluderade ny kameror och ljudupptagning. En viktig parameter för beställaren var att tekniken skulle vara kompatibel med både PC och Mac. En annan parameter var att deltagarna vid ett möte på ett enkelt sätt skulle kunna koppla upp sig via en USB C kabel. Normalt ligger det tre kablar på ett konferensbord, en för ljud, en för bild och en tredje för elektricitet.

Uppdraget genomfördes i två etapper

Den första etappen var ett test av att installera två system i två mötesrum. Testet föll väl ut och i den andra etappen installerades ny mötesteknik i totalt sex mötesrum.

I tre av mötesrummen installerades tre stycken Logitech Rally Plus-system. En PTZ-kamera monterades bredvid befintlig skärm, tillhörande högtalare monteras under skärmen. USB-C docka med laddning monterades under konferensbord. Anslutningskablage i form av USB-C och två stycken bordsmikrofoner placerades på konferensbord.

I de tre andra mötesrummen installerade lika många Jabra Panacast 50 videobar som monterades under rummens befintliga skärmar. Under varje konferensbord monterade en USB-C docka med laddning. Anslutningskablage i form av USB-C placerades på konferensbord.

-Det här var vårt första projekt tillsammans med AV-line och det har fungerat väldigt väl. De kommer in och gör sitt uppdrag och sedan är det klart. De är proffsiga, snabba och pålitliga. För mig som beställare är det enkelt att jobba med Av-line som är så självgående, säger Stefan Erlandsson, CEO på Åhlens.

-Vår utmaning i det här uppdraget har varit att matcha kundens önskemål om att allt ska gå genom en kabel. Ett av våra problem vara att finna en konverter som fungerade för både PC och Mac-datorer. Jag är mycket nöjd med att vi lyckades lösa det problemet på bästa sätt för vår kund, säger Fredrik Friman, tekniker på Av-line.