Välkommen till AV-Line

Vi erbjuder spetskompetens och helhetslösningar inom elinstallationer, kommunikation och nätverk, säkerhet och övervakning samt avancerade AV- installationer. Alltid med rätt kvalitet i rätt tid för att säkerställa 100% kundnöjdhet.

Sveriges största laddgata installerades av AV-Line!

14 Juni 2022

milepost

Milepost grundare Marcus Hagerud, Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S), Milepost VD Jörgen Lantto

AV-Line har tillsammans med Milepost på rekordtid installerat ett 60 tal laddstationer på Valhallavägen i Stockholm. När allt är klart kommer det finns 200 laddstationer tillgängliga. Det gör Valhallavägen till Sveriges största laddgata! Invigningen skedde under pompa och ståt den 5 juni.

På världsmiljödagen och med energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) i spetsen, invigdes Sveriges största laddgata på Valhallavägen i Stockholm. Etableringen skedde på rekordtid och enligt Milepost, som är företaget bakom laddgatan, så krävs bättre samarbeten och en del lag- och regelförenklingar för att laddinfrastrukturen ska kunna byggas ut så att den möter den ökade efterfrågan på elbilar.

Med etableringen på Valhallavägen vill Milepost visa att det går att bygga laddinfrastruktur snabbare än de gängse 12-18 månaderna. Från det att Milepost slöt sitt första nyttjandeavtal med Stockholms stad tog det tre månader att etablera laddgatan på Valhallavägen. Enligt Jörgen Lantto, VD på Milepost krävs ett bra samarbete mellan kommuner och näringslivet för att laddinfrastukturen ska byggas ut i takt med elbilsförsäljningen.

Men även regelförenklingar och eventuella lagändringar. Det finns en risk att omvandlingen från fossil- till elbilar stannar av så länge laddinfrastrukturen är så pass underdimensionerad som den är i dag. För att undvika måste etableringen av laddinfrastruktur därför gå snabbare.

-Vi är otroligt glada över att vi få ha haft AV-line som partner i det här projektet. Deras erfarenhet och proffsighet har varit outstanding, säger Ricky Nilsson, operativ chef på Milepost och etableringsansvarig för laddgatan på Valhallavägen. Det är samarbeten som det här som krävs för att vi ska klara omställningen i den takt som behövs. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med AV-line för framtida laddgator.

-Milepost är en visionär när det gäller laddstationer. Vi hade ett fantastiskt bra samarbete med dem under installationsarbetet och vi hoppas att det samarbetet ska fortsätta. Leveransen av laddstationer från CTEK, som vi också har ett nära samarbete med, fungerade som vanligt utmärkt, säger Thomas Svensson, VD på AV-Line

Kort om Milepost

Milepost specialiserar sig på att etablera laddgator i stadsmiljö för laddning av elbilar för den som har behov av parkering och laddning nära arbetet eller hemmet. I sina etableringar tar Milepost ett helhetsansvar och står för projektplanering, nödvändiga tillstånd, grävning, kabeldragning, montage och driftsättning av laddstolpar och back-end systemet samt en kundservice av högsta klass.